Projekt

Avslutade projekt

Imperia Fastigheter arbetar aktivt med att ständigt utveckla fastigheter i tillväxtregionen Västerås. Med kvalitet som kännetecken är vår vision att vara med och skapa en attraktiv stad att leva och arbeta i. Här samlar vi information om några av de projekt som vi slutfört.

Verkstaden 22

Guldläge i Kopparlunden

I attraktiva Kopparlunden har Imperia Fastigheter genomfört en omfattande upprustning av Svenska Metallverkstadens gamla huvudkontor. Med bästa exponeringsläge längs med Östra Ringvägen har hyresgästerna som flyttat in i denna fastighet fått en unik möjlighet att utforma sina lokaler efter egna önskamål och behov.

Märta 25

Ombyggnation & renovering

Med en konstant efterfrågan efter bostäder inne i Västerås City så har Imperia Fastigheter omvandlat två tidigare lokaler till tre mindre hyreslägenheter och ett kontor. Samtidigt har varsamma renoveringar skett av fastighetens befintliga lägenheter i syfte att låta bostäderna spegla fastighetens historiska charm.  

Proban 9

Ett grönskande lyft

På innegården till fastigheten Proban 9, även känd som Borgmästargården, har vi skapat en ny trevlig utomhusmiljö för fastighetens hyresgäster. Grönskande inslag kombineras med sällskapsytor i form av nya uteplatser.  

Proban 9

Gårdshuset får nytt liv

I anslutning till den historiska Borgmästargården har vi byggt  en ny hyreslägenhet i det gamla tillhörande gårdshuset. Den nya bostaden utgörs av 2 RoK med en boarea på 59 kvm och en tillhörande uteplats.

Mandfred 6

Fyra nya bostäder i city

Imperia Fastigheter har byggt fyra nya hyresrätter på innegården till den anrika fastigheten Manfred 6, Stora Westmannia. Det är det gamla gårdshuset från 1800-talet har rustats upp och byggts ut. Till lägenheterna har vi även byggt en ny uteplats mot gården.

För att bevara den historiska känslan så renoverade vi gårdshuset med varsamhet. I den nödvändiga fasadförändringen har garageportarna glasats och har fått nya fönster och entréer. Spröjs och fönsteromfattningar har färgats i samma nyans som garageportarna.

Mer om oss

Imperia Fastigheter ska leverera en långsiktigt hög och stabil avkastning, men aldrig på bekostnad av miljön. Visionen är att skapa en attraktiv stad att bo och arbeta i, i samklang med natur och miljö.

House of Imperia är ett koncept där miljötänk och teknik ligger i framkant. Ett klimatsmart boende med hög standard och fokus på livskvalitet. Imperia Fastigheter har med 15 års erfarenhet av bostadsbyggande valt att skapat ett toppmodernt och smart hyreshus med extra allt.

Vi bygger i egen regi. I de fastigheter Imperia Fastigheter förvärvar utförs en stor del av byggarbetet i egen regi, vid större ombyggnadsprojekt samarbetar Imperia Fastigheter med större byggföretag.

Våra fastigheter är belägna i bra, attraktiva områden och har en genomgående hög standard. Vårt fastighetsbestånd utgörs av bostäder, kontor, lagerlokaler, förråd och parkeringar.