Hyreskonceptet

House of Imperia

Ett nytt sorts boende

Framtidens hyresrätter redan idag

House of Imperia är ett koncept där miljötänk och teknik ligger i framkant. Ett klimatsmart boende med hög standard och fokus på livskvalitet. Imperia Fastigheter har med 15 års erfarenhet av bostadsbyggande valt att skapat toppmoderna och smarta hyreshus med extra allt.

Fastigheten är konceptet

Imperia Fastigheter bygger hyresrätter där Miljö och Teknik ligger i framkant. Konceptet är i särklass det mest inspirerande och nyskapande för hyreshus som byggs i Västerås. Arkitekturen är klassisk och andas stil och elegans. Fastigheterna som ingår i konceptet består av yteffektiva lägenheter där volym, ljusinsläpp och smarta planlösningar är ledord. En relativt liten yta upplevs som stor, med högt i tak och generöst ljusinsläpp – kubik före kvadrat. Bland annat stora välkomnande 6 meter höga entrépartier i glas samt kulturell utsmyckning, för en trevligare boendemiljö. Imperia Fastigheter höjer härmed standarden för vad en hyresrätt innebär. Konceptet omfattar nyproduktion och ombyggnation av befintliga fastigheter. Vid ombyggnad av befintlig fastighet är det insidan av fastigheten som byggs enligt konceptet.

Yteffektivt boende

Samtliga lägenheter i konceptet har en öppen planlösning med rymd,  generös takhöjd och ljusinsläpp med stora fönster från golv till tak. Bo klokt och smart är ledord i ett hus byggt enligt konceptet ”House of Imperia”

Den generösa balkongen integreras effektivt med övriga boytan genom smidiga och smarta skjutdörrar. Volym och yteffektiva planlösningar bidrar till ett boende präglat av frihet. Bo klokt och smart. Plats för tvättmaskin/torktumlare och diskmaskin i samtliga lägenheter.

Kungsängen 15

Fastigheten Kungsängen 15 var den första fastigheten som byggdes efter konceptet ”House of Imperia”. Här erbjuds hyresgästen ett klimatsmart boende med hög standard och fokus på livskvalitet i ett toppmodernt och smart hyreshus med extra allt. Samtliga 46 lägenheter i fastigheten har en öppen planlösning med rymd, 2,8-3 m i takhöjd och ljusinsläpp med stora fönster från golv till tak. 

Kungsljuset 2

Fastigheten Kungsljuset 2 är vår första fastighet som genomgått en ombyggnation i konceptet House of Imperia. Arkitekturen är klassisk och andas stil och elegans. Fastigheten består av 57 stycken yteffektiva lägenheter där volym, ljusinsläpp, och smarta planlösningar är ledord. Fastigheten inkluderar även en kommunal förskola med 6 avdelningar på ca 1200 kvm.

Miljö i fokus

Lågenergi & solpaneler

 • Fastigheterna är miljövänliga med en energiförbrukning långt under standard.
 • Samtliga fastigheter är rökfria och vissa av våra fastigheter är även djurfria för att skapa en helt allergifri fastighet.
 • Luft/vatten värmepump eller bergvärme.
 • Fastigheterna är anpassad för solenergi med målsättning om självförsörjning av fastighetens gemensamma elförbrukning.
 • Fastigheterna byggs alltid med minsta möjliga resursanvändning och miljöpåverkan.
 • Resurser samnyttjas, tillexempel parkeringsplatser som bidrar till ett minskat behov av dessa.
 • Energisnåla LED-armaturer.
 • Energieffektiva tvättstugor.
Teknik i framkant

App & smarta lösningar

 • Temperaturangivelse i realtid i lägenheten.
 • Bokning av tvättstuga på mina sidor, sms när tvätten är klar.
 • Nyckelbricka istället för nycklar till allmänna ytor.
 • Förmånliga priser på bredband/tv och telefoni.
 • För att smidigt kunna öppna entrédörren är porttelefonen direkt kopplad till lägenhetsinnehavarens mobiltelefon och du öppnar via denna.
 • Golvvärme i hela lägenheten för lägenheterna på markplan. I övriga lägenheter hittar ni golvvärme i badrummen.
 • Energiförbrukning i realtid.
 • Digital postbox.

Här finns konceptet

Kungsängen 15, Ängsgärdet

Baldersgatan 2
721 30 Västerås

Kungsljuset 2, Gideonsberg

Aspvretsgatan 2
722 24 Västerås

Fler bilder

Anmäl ert intresse för

House of Imperia

Intresserad av House of Imperia? Fyll i formuläret så hör vi av oss till dig.