Västra Ringvägen 1,
 Västerås

Slottsträdgården 2

Område
City
Typ
Kontor
Totalarea
8 445 m²
Byggnadsår
1961
Fastighet
Slottsträdgården 2
Adress
Västra Ringvägen 1
722 11
 Västerås
Avstånd city
0 km
Våningar
2-7
Internet
Ja
Parkering
Ja
Område
City
Typ
Kontor
Totalarea
8 445 m²
Byggnadsår
1961
Fastighet
Slottsträdgården 2
Adress
Västra Ringvägen 1
722 11
 Västerås
Avstånd city
0 km
Våningar
2-7
Internet
Ja
Parkering
Ja

Om fastigheten

Slottsträdgården 2 är en byggnad med flera byggnadskomplex relaterade till stadsfunktioner och myndigheter som länsfängelse, sjukhus och läns förvaltningskommittéer. Fastigheten ligger i en avskild del av slottsparken och visar områdets långa statliga ärende. Den första byggnaden som tog slottsparken i anspråk var Länsfängelsets gula stenbyggnad som uppförts enligt encellsprincipen från 1857. Fängelsebyggnaden har idag omvandlats till privatbostäder. Huvudbyggnaden byggdes av Länsstyrelsekommitten 1961 är ett modernt inslag bland andra stenarkitekturer i slottsparken och används även idag av länsstyrelsen och andra myndigheter.

Huvudbyggnaden består av tre huskroppar, två av huskropparna består av två våningar ovanför mark och en huskropp är en höghusdel på sju våningar.

Omgivning

Fastigheten är belägen i ett av Västerås mest attraktiva bostadsområden och ligger centralt i staden med gamla länsfängelset intill sig, fängelset öppnade 1857. Söder om fastigheten ligger Löga strand som ger fastigheten en fantastisk utsikt över Mälaren, där återfinns även Mälarens promenadstråk som lockar många åskådare. Slottsträdgården 2 är omgiven av grönska som omfamnar fastigheten, norr om fastigheten ligger Västerås slott och slottsparken.

Service

Med närhet till allt nås restauranger, gallerior, livsmedelsbutiker, kollektivtrafik och utmärkbara utsikter över Mälaren med gångavstånd.

Kommunikationer

Det är lätt att tas sig runt i Västerås via kollektivtrafik, några minuter ifrån fastigheten ligger Västerås Centralstation där avgångar med buss och tåg erbjuds. För bilresenärer är närmsta påfart till E18 belägen endast inom 2,0 kilometer från fastigheten och Västerås flygplats kan nås inom tio minuter. Trots fastighetens centrala läge finns goda möjligheter till bilparkering vid fastigheten.

Kontaktpersoner

Video

Spela videoklipp

Fler bilder

Karta