Nyhet

Vacker fasadbelysning ökar trivseln i city

När vintermörkret faller över Västerås city lyser Märta, Manfred och Lovisa upp staden. De tre fastigheterna som ägs av Imperia Fastigheter har fått ny fasadbelysning. – De upplysta fastigheterna skapar ett mer trivsamt city, säger VD Niclas Ericsson.

Under året har Imperia Fastigheter renoverat flera av de anrika fastigheterna som ingår i bolagets fastighetsbestånd. Fastigheterna Märta 25, Manfred 6 och Lovisa 3 har dessutom fått ny fasadbelysning.

– Det är viktigt att vi lyfter fram vackra byggnader som skapar trivsel, säger Niclas Ericsson.

De tre fastigheterna som tillsammans ligger på varsin sida av Stadsparken efterlämnar ett vackert sken över Svartån, parken och citykärnan.

Sedan Imperia Fastigheter övertog de tre fastigheterna har ett omfattande upprustningsarbete och varsamt renoveringsarbete genomförts. Bland annat har samtliga byggnader fått en ny fasad, renoverats invändigt och nu även utrustats med fasadbelysning.

Företaget som står bakom fasadbelysningen är samma företag som ljussatt fasaden på Grand Hotel och Kungsträdgården i Stockholm.

– Vi är väldigt nöjda med slutresultatet, avslutar Niclas Ericsson.

På bilden syns fastigheten Märta 25.

För fler bilder, se respektive fastighet:

Manfred 6

Lovisa 3

Märta 25