Erik Hahrs Gata 2,
 Västerås

Kontor/butikslokal i anrik fastighet

Område
City
Lokaltyp
Kontor
Lokalarea
262 m²
Ledigt från
från 2021-10-01
Månadsavgift
Förhandlas
Adress
Erik Hahrs Gata 2
722 12
 Västerås
Avstånd city
0 km
Våning
Markplan
Internet
Ja
Parkering
Ja
Område
City
Lokaltyp
Kontor
Lokalarea
262
Ledigt från
från 2021-10-01
Månadsavgift
Förhandlas
Adress
722 12
Avstånd city
0 km
Våningar
Markplan
Internet
Ja
Parkering
Ja

Om objektet

I en av Västerås finaste fastigheter ligger denna lokal med utsikt över Fiskartorget. 100 kvm i markplan och 162 kvm lageryta i källare. Möjlighet till 60 kvm större lokalyta i markplan. Kontakta ansvarig fastighetsförvaltare för mer information.

Omgivning

Kontorsfastigheten är belägen mitt i city med utsikt över Svartån, ett stenkast från Vasaparken och endast ett par minuters gångavstånd från tågstation och bussterminal.

Service

Flertalet butiker, caféer, restauranger och gym i närområdet. Goda parkeringsmöjligheter för bilar och cyklar. Närmaste parkeringshus ligger ett stenkast från fastigheten.

Kommunikationer

Tågstation och bussterminal finns inom gångavstånd vilket gör att lokalen lämpar företag som har pendlande personal och besökare. Härifrån går regelbundna tågavgångar till Stockholm, Örebro, Eskilstuna, Uppsala, Enköping och Sala. Flygbussen tar dig till Arlanda flygplats på en timme och tjugo minuter och Skavsta flygplats ligger ungefär en timmes bilfärd bort.

Mer om fastigheten

Välkommen till anrika Manfred 6, enligt vår mening Västerås vackraste fastighet. Här sitter du bekvämt i nyrenoverade lokaler med generös takhöjd och härligt ljusinsläpp från stora fönsterpartier. Lokalerna och planritningen kan anpassas och byggas om vid behov och önskemål.

Huset Stora Westmannia byggdes under åren 1886–1888 när behovet av lokaler för offentliga inrättningar var skriande. Ett konsortium bildades på initiativ av Västmanlands läns hushållningssällskap, som köpte marken av Västerås stad på en offentlig auktion för 20 000 kr.

Den 1 oktober 1888 flyttade så de första hyresgästerna in i det då största affärs- och bostadshuset i Västerås. Hyresgästerna var bland andra Västerås Sparbank, Västmanlands läns Sparbank och stadens postkontor, samt stadens bildade överklass.

Byggnaden var det första huset i Västerås med centralvärme, koksen som försåg huset med värme lastades in via luckor i huset från nuvarande Erik Hahrs gata.

Men platsen byggnaden står på har en lång historia av social och medicinsk omvårdnad av Västerås invånare. Redan år 1345 nämns Västerås Helgeandshus (Helige andens hus) som under medeltiden var en typ av kombinerat ålderdomshem och sjukhus i kyrkans regi.

Huset Stora Westmannia ritades av Stockholmsarkitekten A.G Forsberg.

Kontaktpersoner

Fler bilder

Karta

Anmäl ert intresse för

Erik Hahrs Gata 2

Intresserad av detta objekt? Fyll i formuläret så hör vi av oss till dig.

Villkor*
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Fler lokaler

Västerås / 
Centrum
Olympia 4 / 
190 m² / 
Ledig 2022-04-01
Västerås / 
City
Lothar 5 / 
107 m² / 
Ledig från 2022-12-01
Västerås / 
City
Klaudia 2 / 
180 – 1 120 m² / 
Ledig omgående
Västerås / 
City
Irma 4 / 
675 m² / 
Ledig från 2022-03-01
Västerås / 
City
Lothar 5 / 
81.3 m² / 
Ledig omgående