Nyhet

Verkstaden 22 på Kopparlunden är färdigställd

Verkstaden 22 med dess fontän är ansiktet utåt för hela Kopparlunden, nu är projektet färdigställt och hyresgästerna har börjat flytta in. Med en investering på cirka 75 miljoner kronor har den kulturskyddade fastigheten Verkstaden 22 bevarats och totalrenoverats. Gymnasieskolan Jensen gymnasium har precis invigt sina nya lokaler och Byggessen och NCC är också nya hyresgäster som flyttar in inom kort..

Imperia Fastigheter var bland de sista att exploatera Kopparlunden men är nu bland de första att vara klara. Många Västeråsare har saknat fontänen som under många år inte varit i drift. En ny fontän finns nu på plats och den har byggts i samma anda som förr. 

Projektet att bevara och renovera gamla kulturfastigheter går helt i linje med vår vision på Imperia Fastigheter. Västeråsarna har uppskattat vår satsning på fasadbelysning på flera av våra andra fastigheter, konceptet har även följt med till Verkstaden 22 där fasadbelysning och parkmiljön kring fastigheten fått ett stort lyft.

Fastigheten består av två byggnader på totalt 4000 kvadratmeter. Den ritades av Tore Bergqvist och byggdes år 1954. Tidigare användes fastigheten som Svenska Metallverkens gamla huvudkontor.

Läs mer om fastigheten här