Nyhet

Imperia välkomnar Jensen Education

Imperia Fastigheter välkomnar Jensen Education till Kopparlunden. Med en investering på cirka 75 miljoner kronor görs en totalrenovering av den kulturskyddade fastigheten dit gymnasieskolan flyttar under hösten 2022. Byggessen och NCC blir också nya hyresgäster i fastigheten.

Kopparlunden är en attraktiv stadsdel i Västerås där det just nu sker stora om-, till- och nybyggnationer. Vi på Imperia Fastigheter har ett särskilt intresse i kulturskyddade fastigheter och äger sedan i fjol Svenska Metallverkens gamla huvudkontor intill Östra Ringvägen och Kopparbergsvägen. För att återställa fastigheten till ett modernare skick investerar vi nu cirka 75 miljoner kronor i renovering innan vi välkomnar de nya hyresgästerna.

Fastigheten består av två byggnader på totalt 4000 kvadratmeter. Den ritades av Tore Bergqvist och byggdes år 1954. Fastighetens ena byggnad kommer bli gymnasieskola för Jensen Educations elever och den andra kommer bli kontor för NCC och Byggessen. Både gymnasieskolan och de bägge kontoren får nya entréer.

Jensen Education flyttar in i fastigheten i samband med det nya läsåret hösten 2022. Rustningsarbetet är i full gång och både Imperias VD Niclas Ericsson och Jensen Educations rektor Annika Skoog ser positivt på flytten.

Det är Byggessen, en av de tre nya hyresgästerna, som ska genomföra bygget. Då det finns stora antikvariska värden kommer renoveringen ske med varsamhet. Även fontänen ska restaureras och flyttas framför entrén till gymnasiet.

Som ansiktet utåt för hela Kopparlunden ser vi på Imperia Fastigheter med spänning fram emot det slutliga resultatet. Utöver upprustningen av den stora fastigheten kommer vi även ge byggnaden en fin fasadbelysning och tillhörande parkmiljö.

Läs mer om fastigheten här