Ekonomiansvarig

Befattningsbeskrivning

Vill du arbeta som ekonomiansvarig på Västerås framgångsrikaste Bygg och Fastighetsbolag med viljan att vara med och bygga Sveriges modernaste bostäder och kommersiella lokaler? Då har vi rätt jobb för dig!

Arbetsbeskrivning:

Vi söker dig som är driven, lösningsorienterad, prestigelös och bidrar till ett positivt arbetsklimat. Du har förmågan att både samarbeta och arbeta självständigt. Vidare ser vi att du är systematisk, noggrann och strukturerad.

Du har mycket goda datorkunskaper, främst i Excel. Du har även lätt för att uttrycka dig i tal och skrift, har en högskoleutbildning i ekonomi eller motsvarande t.ex. auktoriserad redovisningskonsult samt minst 5 års arbetslivserfarenhet.

Som ekonomiansvarig hos Imperia Fastigheter utför du varierande arbetsuppgifter. Dina huvudsakliga ansvarsområden består av hantering av leverantörsfakturor och betalningar, kontoavstämningar, löpande bokföring, moms, hyresavisering, löner och allmän administration.

Arbetsuppgifterna innefattar även ansvar för koncernens alla bokslut, momsredovisning, projektuppföljning, periodisering och rapportering av nyckeltal. På vår ekonomiavdelning kommer du att arbeta tillsammans med ytterligare en redovisningsekonom.

Vi uppmuntrar verkligen kompetensutveckling och ser det som viktig del i den personliga utvecklingen.

Kommer du långväga ifrån och är i behov av bostad så löser vi självklart det, vi är ju ett fastighetsbolag med många bostadsfastigheter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter är:
 • Sköta löpande redovisning, månadsavstämningar och årsbokslut
 • Delta i och driva delar av budgetarbetet
 • Hantera skattedeklarationer moms och avgifter
 • Rapportering och uppföljning
 • Hyresavisering allmän administration
 • Löner
 • Vara delaktig i koncerngemensamma IT-projekt på ekonomisidan
 • Ta fram rapporter och genomföra ett visst analysarbete
 • Föreslå och ta fram nya rutiner och arbetssätt
 • Vanligt förekommande arbetssysslor på ett fastighetsbolag
Din profil / kompetenser

Vi tror att du har en Högskoleutbildning med inriktning mot ekonomistyrning eller motsvarande ekonomiutbildning tex auktoriserad redovisningskonsult. Rollen kräver minst 5 års erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete samt tidigare erfarenhet som ekonomiansvarig. Vidare har du ett genuint redovisningsintresse där du regelbundet håller dig uppdaterad gällande lagar och regler kring redovisning och skatt. Du har goda kunskaper i Microsoft Excel och är en van användare av affärssystem. Det krävs att du har goda kunskaper i Officepaketet samt mycket goda kunskaper i svenska språket, både i tal och skrift. Det är meriterande om du har erfarenhet av ekonomisystemet Fortnox, Fortnox Lön och Hogia bokslutsprogram.

Som person är du strukturerad, noggrann, lösningsorienterad och har lätt för att samarbeta med andra människor. Du är självgående med mycket eget driv. Då arbetet ofta innebär att du håller på med flera uppgifter samtidigt är det viktigt att du kan fokusera och prioritera. Vidare har du lätt att sätta dig in i nya uppgifter och ta dig an utmaningar.

Övrig information
 • Du är välkommen med Din ansökan snarast då urval och intervjuer kommer att ske löpande.
 • Anställningstyp Heltid
 • Ansökan skall mailas till info@imperiafastigheter.se innehållande CV och personligt brev
 • Tjänsten är placerad vid vårt huvudkontor i Västerås.
Kontaktpersoner
Om Imperia Bygg och Förvaltning

Imperia Fastigheter är ett framgångsrikt fastighetsbolag i Västerås vars affärsidé är att förvärva, utveckla och förvalta fastigheter i Västerås med kvalitet och hög service som kännetecken. I koncernen ingår 17 bolag där merparten av bolagen har anknytning till fastigheter. Imperia Fastigheter har ett samlat fastighetsvärde på ca 1,2 miljarder. På Imperia Fastigheter jobbar 15 personer varav de flesta arbetar aktivt i våra byggprojekt. 

Vårt kontor ligger i centrala Västerås med utsikt över Svartån och Stadsparken i en av Västerås vackraste byggnader ”Sundinska Huset”. Stort fokus när vi byggde våra nya lokaler låg på att skapa en stimulerande arbetsmiljö att trivas i.

För något år sedan lanserade Imperia Fastigheter konceptet ”House of Imperia”, framtidens hyresrätter redan idag; House of Imperia är ett koncept där miljötänk och teknik ligger i framkant. Ett klimatsmartboende med hög standard och fokus på livskvalitet. Imperia Fastigheter har med 20 års erfarenhet av bostadsbyggande valt att skapa ett toppmodernt och smart hyreshus med extra allt.

Imperia Fastigheter tilldelades 2018 ”Stora Näringslivspriset” i Västerås för sitt arbete att bl.a. reformera hyresrätten.

2008 och 2020 blev Imperia Fastigheter nominerade till ”Årets Företagare”.