Skepparbacken 3-5,
 Västerås

Olympia 4

Område
City
Typ
Bostäder, lokal & kontor
Totalarea
1 778 m²
Byggnadsår
1946
Fastighet
Olympia 4
Adress
Skepparbacken 3-5
722 11
 Västerås
Avstånd city
0 km
Våningar
3
Internet
Ja
Parkering
Ja
Område
City
Typ
Bostäder, lokal & kontor
Totalarea
1 778 m²
Byggnadsår
1946
Fastighet
Olympia 4
Adress
Skepparbacken 3-5
722 11
 Västerås
Avstånd city
0 km
Våningar
3
Internet
Ja
Parkering
Ja

Om fastigheten

Fastigheten Olympia 4 byggdes 1946 av Byggnadsstyrelsen som kontor för Länsstyrelsen i Västerås, fastigheten ligger belägen mellan Västerås slott och polishuset. Länsstyrelsen verkade i fastigheten fram till 1988 sedan flyttade verksamheten till andra lokaler, Skepparbacken 3-5 köptes då av Hemfosa Fastigheter AB. Arkitekten Sven-Erik Martinsson var med och byggde till fastigheten ytterligare och fasaden ändrades.

2011 övertog Imperia Invest Skepparbacken 3-5 och sedan dess har hela fastigheten renoverats in- och utvändigt. Under renoveringen byggdes en del av Slottsträdgården ihop med fastigheten för att förse en förskola med fantastisk utemiljö med lekytor, förskolan invigdes 2012. Övriga delar av fastigheten används idag som kontor för bland annat polismyndigheten och Västerås Stad, fastigheten har sammanlagt 3 våningar.

Omgivning

Fastigheten ligger med fantastiskt läge mitt i centrala Västerås, intill fastigheten ligger Västerås slott som uppfördes under 1100-talet. Öster om fastigheten ligger Vasaparken som är Västerås största centrala park som är omgiven av stadshuset, konstmuseet, konserthuset, järnvägsstation och slottet. Parken är ett verk som Gustav Vasa anlade 1541. Strax utanför fastigheten ligger Slottsbron som går över Svartån, bron leder från Skepparbacken till Fiskartorget och stadshuset. Fastigheten är minst sagt omgiven av fantastiska fastigheter och miljöer med kulturella värden.

Kommunikationer

Det är lätt att ta sig runt i staden via kollektivtrafik, Västerås centralstation ligger 600 meter sydost om fastigheten där buss- och tåg finns tillgängligt, härifrån går regelbundna tågavgångar till bland annat Stockholm, Örebro, Eskilstuna. Busshållplatser finns även på Storagatan som ligger ett par meter från fastigheten som trafikeras av näst intill alla linjer, samtliga linjer stannar även på centralstationen.

För bilresenärer är närmsta påfart till E18 belägen endast inom 2,0 kilometer från fastigheten. Med bil kan Västerås flygplats nås inom tio minuter.

Kontaktpersoner

Video

Spela videoklipp

Fler bilder

Karta

Lediga parkeringar

Västerås / 
City
Skepparbacken 3-5
Olympia 4