Nyhet

Lokalpressen uppmärksammar Imperias fastighetsrenovering

För ett par veckor sedan kunde vi berätta om färdigställandet av gårdshuset tillhörande den anrika fastigheten Manfred 6. Nu har även lokaltidningen VLT uppmärksammat arbetet med ett eget reportage.

Onsdagen den 2 augusti publicerade VLT ett reportage om Imperia Fastigheters senaste upprustningsprojekt. I reportaget kunde länsborna läsa om hur renoveringsarbetet gått till och även ta del av unika bilder inifrån innergården och de nyrenoverade lägenheterna i det upprustade gårdshuset.

– Det är viktigt för Imperia att bevara våra kulturfastigheter i bästa skick, så kan vi återställa ett gårdshus istället för att det ska stå och förfalla, då tycker vi det är värt det, säger VD Niclas Ericsson till VLT.

På Imperia Fastigheter lägger vi stor vikt vid att bevara kulturarvet och de historiska detaljerna som finns i stadens äldre fastigheter som vi äger. På samma sätt som vi värdesätter arbetet med att vara med och utveckla staden för framtiden vill vi ta tillvara på det historiska arvet som finns i Västerås.

Upprustningsarbetet av gårdshuset och innergården till Manfred 6 har tagit drygt ett och ett halvt år att färdigställa. Till vår hjälp för att återskapa den historiska känslan har vi tittat på gamla bilder och även anlitat arkitekter.

Innergården har fått sig ett rejält lyft med växter och vacker natursten på marken. Vi har även satsat mycket på belysningen för att skapa en mysig och trygg miljö på kvällen.