Nyhet

Renoveringsarbetet av Manfred 6 färdigställt

Imperia Fastigheter kan med glädje och stolthet meddela att renoveringsarbetet av gårdshuset och innergården till Manfred 6 Stora Westmannia nu är färdigställt. Sedan Imperia Fastigheter förvärvade den kulturhistoriska fastigheten från Klövern den 17 juni 2020 har omfattande åtgärder genomförts.

Renoveringen av fastigheten har varit ambitiös och inkluderat flera betydande förbättringar. Fasaderna har genomgått en grundlig restaurering och målning, vilket har återställt deras ursprungliga skönhet. En ny fasadbelysning har också installerats för att förbättra estetiken och säkerheten på platsen. För att skapa en mer behaglig atmosfär har även nya markiser installerats på fastigheten.

”Upprustningen av fasaden har gett hela fastigheten ett lyft och dessutom skapat en extra touch av elegans till byggnaden och dess omgivning”, berättar VD Niclas Ericsson.

En av de mest imponerande förbättringarna återfinns däremot innanför de nyrenoverade fasaderna och huvudbyggnaden. Här har en ny arkitektritad innergård upprättats och det gamla gårdshuset har restaurerats.

”Gårdshuset var i mycket dåligt skick när vi övertog fastigheten, och vi beslutade oss för att genomföra en totalrenovering av byggnaden. I samband med detta bestämde vi oss även för att riva den intilliggande tvättstugan och istället upprätta en ny tillbyggnad.”

Efter renoveringen har gårdshuset och den nya tillbyggnaden omvandlats till fyra hyresrätter med hög standard. Lägenheterna omfattar två 2:or på 35 kvm, en 2:a på 65 kvm och en 3:a på 87 kvm. Intresset för de nya bostäderna har varit stort och totalt har Imperia Fastigheter fått in över 100 intresseanmälningar.

Vidare beslutade Imperia Fastigheter att skapa en helt ny innergård till Manfred 6. Mälark i Västerås har ansvarat för såväl utformning som materialval och sett till att den nya innergården är i harmoni med fastighetens arkitektur.

Projektet att omvandla den gamla tegelbyggnaden till bostäder och anlägga den nya innergården har tagit strax över ett år att slutföra. Kostnaden för hela projektet uppgick till cirka 17 miljoner kronor.

Imperia Fastigheter är stolta över att ha fullbordat denna omfattande renovering och glada över att nu kunna erbjuda fyra nya och attraktiva hyreslägenheter i centrala Västerås.

”Vi ser fram emot att se våra hyresgäster trivas i de nya lägenheterna. Gårdshuset och den grönskande innergården är ett lyft för hela fastigheten”, avslutar VD Niclas Ericsson.