Nyhet

Imperia säljer fastigheter för en kvarts miljard

Imperia Fastigheter har sålt två fastigheter för att satsa ytterligare i Västerås. Det är väldigt stora projekt som vi ska gå in i framöver säger Niclas Ericsson. Försäljningen bestod av två fastigheter – Kungsljuset 2 samt Ingrid 4.

Kungsljuset 2 före detta Gideonsbergsskolan är ett projekt som vi varit mycket stolta över, en del i vårt koncept med framtidens hyresrätter. Toppmoderna hyresrätter med all den senaste tekniken. Fastigheten bestod av 57 stycken yteffektiva lägenheter där volym, ljusinsläpp, och smarta planlösningar är ledord. Fastigheten inkluderade även en kommunal förskola med 6 avdelningar på ca 1200 kvm. Den nya ägaren blev fastighetsbolaget Lansa med huvudkontor i Göteborg, en aktör som idag har andra fastigheter på Gideonsberg och Ängsgärdet.

Ingrid 4 var den andra fastigheten som sålts i beståndet, en fin kulturfastighet med unika kontorsmöjligheter. Köparen för den fastigheten blev Derbo fastigheter, de äger idag flera fastigheter i Västerås.

Med en beläggning på 95-96 procent i beståndet står sig Imperia Fastigheter väldigt starka för framtiden. Med rådande situation med tung inflation och stigande räntor så är bakgrunden till försäljningarna att stärka upp likviditeten och stå väl rustade för nya spännande fastighetsprojekt i Västerås.

Ett av de planerade projekten framöver är hyresrätterna som ska byggas i Slottsträdgården intill Länsstyrelsen. Planen är att bygga ett trekantigt hus i fem våningar som ska rymma 39 hyreslägenheter (ettor till fyror). Huset ska ligga mellan länsstyrelsen och Slottsparken, med närhet till både city och centralstation.