Nyhet

Ny app förenklar vardagen för Imperias hyresgäster

Nu lanserar vi en ny funktionell boendeapp för våra hyresgäster. Här kan de boende enkelt göra sina felanmälningar, boka tvättid och ta del av sin egen energiförbrukning, för att nämna några exempel. – Appen är toppmodern och den första av sitt slag, berättar VD Niclas Ericsson.

Under det senaste året har vi på Imperia Fastigheter tagit fram en ny boendeapp för våra hyresgäster. Målet har varit att skapa en ultimat app där hyresgästerna på ett snabbt och smidigt sätt kan komma åt all information som berör sin fastighet och sitt boende.

I boendeappen kan användarna bland annat:
  • Ta del av manualer för lägenhetens vitvaror, tvätt och torktumlare
  • Se sitt hyreskontrakt
  • Ta del av mätvärden för lägenhetens förbrukning av varmvatten, kallvatten, temperatur i lägenheten och elförbrukning (en unik funktion i Sverige)
  • Göra felanmälan
  • Boka tvättid
  • Läsa trivsel- och ordningsregler för fastigheten
  • Komma åt dokument för uppsägning och utflyttning
  • Ta del av information om bredband och TV
  • Se allmän information om fastigheten
För en enklare vardag

Varje hyresgäst har ett personligt inlogg till appen så att användaren med ett par enkla knapptryckningar kan komma i kontakt med Imperia Fastigheter.

– Alla kontaktuppgifter är förifyllda i appen. På så sätt kan de boende göra en felanmälan eller skicka in en kontaktförfrågan till oss på bara några sekunder. Vår förhoppning är att kunna förenkla våra hyresgästers vardag, förklarar Niclas.

Unik översyn

Bakom den nya appen finns även avancerad teknologi som gör det möjligt för användarna att ta del av sin egen totala förbrukning samtliga energikällor i hemmet; varmvatten, kallvatten, temperatur i lägenheten och elförbrukning. Appen visar även om hyresgästen ligger över eller under genomsnittet för energiförbrukning.

– Att hyresgästen kan se sin egen totala energiförbrukning direkt i boendeappen är något vi på Imperia Fastigheter är först i landet med. Genom att låta hyresgästerna ta del av datan både bakåt i tiden och i realtid kan vi förhoppningsvis motivera dem att göra mer medvetna och miljövänliga val i vardagen.

Niclas fortsätter:

– Det känns väldigt roligt att kunna få erbjuda våra hyresgäster en service på hög nivå där de kan få en total överblick över allt som rör deras lägenheter. Jag är personligen väldigt stolt över att vi kan vara med och stötta våra hyresgäster till att ta kontroll över sin egen förbrukning och på så sätt bidra till en bättre miljö. Med appen utökar vi vår service till Sveriges modernaste hyresrätter.

Här finns appen

För hyresgäster som ännu inte börjat använda appen så finns den att ladda ner både i App Store och i Google Play-butiken. Sök på “Imperia Fastigheter”. Ett informationsmail med en utförlig guide kommer även skickas ut till alla hyresgäster.