Nyhet

Imperia visar vägen för framtidens butikslokaler

Mitt i Västerås City har det exklusiva showroomet Unknown slagit upp portarna i Imperia Fastigheters lokaler. – Det här är en typ av butikslokal som är viktig för framtidens citykärna, säger VD Niclas Ericsson.

Unknown är en multibrandbutik som säljer top brands online. När butiken bestämde sig för att öppna ett exklusivt showroom i Västerås valde de att vända sig till Imperia Fastigheter.

– Vi har varit med från start och skapat en typ av butikslokal som vi tror är viktig för framtidens citykärna. Det här är ett helt nytt koncept som vi tror kommer bli allt vanligare, säger Imperia Fastigheters VD Niclas Ericsson.

I Unknowns showroom får du i lugn och ro testa kläder, skor och accessoarer tillsammans med en stylist i en trivsam och exklusiv miljö. Det du väljer att handla, får du sedan hjälp med att klicka hem via butikens egna webbshop.

– Jag tror att vi i framtiden kommer se allt fler företag med den här typen av butiker. Att man har en webbshop och sedan ett showroom där man kan att visa upp produkterna som säljs online, säger Niclas Ericsson.

Han tillägger:

– Fördelarna med den här typen av butiker är att de inte kräver något lagerutrymme, något som kan vara svårt att få tag i inne i city. Dessutom kan jag tänka mig ett framtidsscenario där fler företag går ihop och delar på ett showroom. Det skulle kunna få företag som har flyttat ut utanför stan att komma tillbaka till city.

Unknowns showroom ligger i fastigheten Märta 25 på Västgötegatan 2A, granne med Västmanlands Teater. Fastigheten har under det senaste året rustats upp både utvändigt och invändigt av Imperia Fastigheter. Under hösten har fastigheten fått ny fasadbeslysning och hyresgästerna som har butikslokaler i fastigheten har fått vara med och utforma hur de ska renoveras.

– Det känns såklart väldigt roligt att vi har kunnat hjälpa vår hyresgäst att förverkliga sitt showroom enligt önskemål. Jag tror att allt fler företag kommer erbjuda liknande butikskoncept framöver, avslutar Niclas Ericsson.

Läs mer om Unknown och se webbshoppen här