Nyhet

Imperia har gett den anrika Borgmästargården nytt liv

Borgmästargårdens historia sträcker sig tillbaka till 1600-talet. Fastigheten är en av Västerås äldsta och bär på ett kulturhistoriskt arv. Efter ett och ett halvt år av varsam renovering har vi nu glädjen att visa upp slutresultatet.

Det ligger i vårt intresse att ta tillvara Västerås historiska fastigheter och göra dem tillgängliga för stadens invånare. Borgmästargården är en dold pärla mitt i Västerås city och fastigheten förtjänar att lyftas fram.

Då fastigheten är kulturskyddad och en byggnad av betydelse för Västerås historik och framtid har detaljerna varit oerhört viktiga i renoveringsarbetet. Vårt mål har varit att återskapa den känsla som rådde under de tidiga västeråsarnas tid.

För att inte göra avkall på fastighetens historiska prägel har vi bland annat köpt in nött gatsten istället för granit, dagens moderna material. Dessutom har vi gjort noggrann forskning kring hur fastigheten sett ut historiskt och tagit fram attribut som kännetecknas för den tiden.

Intresset för kulturhistoriska fastigheter har alltid stått i centrum för oss på Imperia Fastigheter. Vi bygger inte för att tjäna massa pengar utan för att känna oss stolta. Vi ser det som vår främsta uppgift att bevara och förvalta de äldre fastigheterna och möta morgondagens moderna samhälle.

För Västeråsare som är nyfikna på att ta en närmare titt på fastigheten har vi glädjen att meddela att grinden in till gården inte alltid kommer att stå stängd. Inför den kommande kulturnatten planeras att låta någon som är verksam inom kultur nyttja gården för att visa upp sina alster.

För mer information och bilder på den nyrustade fastigheten, klicka här.