Nyhet

Imperia Fastigheter tecknar solcellsavtal med Mälarenergi

Mälarenergi och Imperia Fastigheter tecknar ett samarbetsavtal gällande solcellsanläggningar till nyproduktionen av nio fastigheter i Västerås. Det betyder att Mälarenergi får möjlighet att installera kompletta anläggningar som producerar energi med hjälp av solcellspaneler på hustaken.

– Imperia Fastigheter är speciellt glada över ett lokalt samarbete med Mälarenergi för att tillsammans bygga Imperias solcellsanläggningar på kommande fastigheter i Västerås. Solenergi är en viktig del av företagets strategi för att uppnå ett miljövänligt och ansvarsfullt bostadsbyggande, säger Niclas Ericsson som är Vd på Imperia Fastigheter.

Den första byggnationen är planerad till januari och de andra kommer att byggas under de närmsta tre åren. Elen som solcellerna producerar kommer främst att täcka en del av det egna behovet av el i fastigheterna. Om det blir ett överskott av el matas det ut på elnätet och Imperia får då betalt av Mälarenergi för det.

– Det är så roligt att vi får vara med redan från början i Imperias projekt med att bygga nio nya fastigheter med bra och smarta energilösningar, säger Magnus Hemmingsson, Vd för Mälarenergi. Det här är framtidens melodi att bygga fastigheter som redan i planeringsstadiet optimeras för att använda och även producera energi på rätt sätt, fortsätter Magnus.

Om Imperia Fastigheter

Imperia Fastigheters affärsidé är att förvärva, utveckla och förvalta fastigheter i Västerås med kvalitet och långsiktighet som kännetecken. Deras målsättning är att inom 5 år vara ett av de ledande privata fastighetsbolagen i Västerås. Redan idag är de med och driver utvecklingen av framtidens Västerås genom att skapa en attraktiv stad att bo och arbeta i. Under de kommande 3 åren skall Imperia Fastigheter investera ca 500 mkr i olika fastighetsprojekt i Västerås.

För mer information:

Imperia Fastigheter
Niclas Ericsson – Vd
niclas@imperiafastigheter.se

Mälarenergi AB
Anders Tenggren – Affärsområdesansvarig Energitjänster
Tel: 021-39 54 69
anders.tenggren@malarenergi.se