Skepparbacken 5,
 Västerås

Representativ kontorslokal

Område
Centrum
Lokaltyp
Kontor
Lokalarea
130 m²
Ledigt från
omgående/enl. överenskommelse
Månadsavgift
Förhandlas
Adress
Skepparbacken 5
722 11
 Västerås
Avstånd city
0
Våning
2 av 2
Internet
Ja
Parkering
Ja
Område
Centrum
Lokaltyp
Kontor
Lokalarea
130
Ledigt från
omgående/enl. överenskommelse
Månadsavgift
Förhandlas
Adress
722 11
Avstånd city
0
Våningar
2 av 2
Internet
Ja
Parkering
Ja

Om objektet

Kontorsytan ligger på vån 2 av 2 med fönster i två väderstreck mot bland annat Västerås Slott och tillhörande grönområde.

Varsamt renoverad lokal med fiskbensparkett, högt i tak och bröstpanel. Lokalen består av utrymme med riktigt kök, gäst-wc, badrum och potentiellt sex stora kontorsrum i varierande storlek.

Omgivning

Fastigheten ligger med fantastiskt läge mitt i centrala Västerås, intill fastigheten ligger Västerås slott som uppfördes under 1100-talet. Öster om fastigheten ligger Vasaparken som är Västerås största centrala park som är omgiven av stadshuset, konstmuseet, konserthuset, järnvägsstation och slottet. Parken är ett verk som Gustav Vasa anlade 1541. Strax utanför fastigheten ligger Slottsbron som går över Svartån, bron leder från Skepparbacken till Fiskartorget och stadshuset. Fastigheten är minst sagt omgiven av fantastiska fastigheter och miljöer med kulturella värden.

Kommunikationer

Det är lätt att ta sig runt i staden via kollektivtrafik, Västerås centralstation ligger 600 meter sydost om fastigheten där buss- och tåg finns tillgängligt, härifrån går regelbundna tågavgångar till bland annat Stockholm, Örebro, Eskilstuna. Busshållplatser finns även på Stora Gatan som ligger ett par meter från fastigheten som trafikeras av näst intill alla linjer, samtliga linjer stannar även på centralstationen.

För bilresenärer är närmsta påfart till E18 belägen endast inom 2,0 kilometer från fastigheten. Med bil kan Västerås flygplats nås inom tio minuter.

Mer om fastigheten

Fastigheten Olympia 4 byggdes 1946 av Byggnadsstyrelsen som kontor för Länsstyrelsen i Västerås, fastigheten ligger belägen mellan Västerås slott och polishuset. Länsstyrelsen verkade i fastigheten fram till 1988 sedan flyttade verksamheten till andra lokaler, Skepparbacken 3-5 köptes då av Hemfosa Fastigheter AB. Arkitekten Sven-Erik Martinsson var med och byggde till fastigheten ytterligare och fasaden ändrades.

2011 övertog Imperia Invest Skepparbacken 3-5 och sedan dess har hela fastigheten renoverats in- och utvändigt. Under renoveringen byggdes en del av Slottsträdgården ihop med fastigheten för att förse en förskola med fantastisk utemiljö med lekytor, förskolan invigdes 2012. Övriga delar av fastigheten används idag som kontor för bland annat polismyndigheten och Västerås Stad, fastigheten har sammanlagt 3 våningar.

Kontaktpersoner

Karta

Anmäl ert intresse för

Skepparbacken 5

Intresserad av detta objekt? Fyll i formuläret så hör vi av oss till dig.

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Fler lokaler

Västerås / 
City
Olympia 4 / 
12 m² / 
Ledig omgående/enl. överenskommelse